wtorek, 2 kwietnia 2013

Warzywa na parze

Warzywa na parze to po świątecznych obżarstwach bardzo dobry pomysł. Brzuszki pełne po tłustych i słodkich potrawach będą nam wdzięczne za taką bombę witaminek i lekkości. A ponieważ dodatkowo ugotowałam je w parowarze, który w końcu zdecydowałam się kupić przygotowanie obiadu trwało 3 min, czyli tyle ile wrzucałam warzywa do urządzenia.Ja wykorzystałam warzywa mrożone bo akurat takie miałam w domu. Szybko i zdrowo- czego chcieć więcej...
Zamiast parowaru możemy wykorzystać durszlak z warzywami umieszczony nad garnkiem z wodą.



Czas: 30 min (25 min gotowanie)
Ilość: 4 porcje

Składniki
  • brokuł
  • kalafior
  • fasolka szparagowa
  • dowolne warzywa na jakie macie ochotę


1. Warzywa układamy w parowarze i gotujemy ok. 25 min.
2. Ja posypałam fasolkę i kalafiora bułką tartą podsmażoną na maśle na patelni, ale jeżeli zależy Wam na daniu dietetycznym to polecam bez bułeczki. Można również dodać jajko sadzone, kefir, kto co lubi :-)


Smacznego :-)

4 komentarze:

  1. i jak apetycznie wygląda.... niedługo będą sezonowe ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie zastanawiam się nad zakupem parowaru. Chyba czas udać się do sklepu! ;)

    OdpowiedzUsuń