poniedziałek, 23 września 2013

Marsz grenadierów- Austria

Marsz grenadierów to danie pochodzące z ludowej kuchni austriackiej. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bardzo łatwe i jednocześnie bardzo smaczne. Możecie go zrobić w wersji łagodnej lub bardziej pikantnej wg. gustu.

Czas: 30 min
Ilość porcji: 2-3

Składniki:
  • ziemniaki- 60 dag
  • makaron łazanki- 15 dag
  • cebula- 1 szt
  • smalec- 2 łyżki
  • 1 łyżeczka jarzynki
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • ogórki kiszone
Przygotowanie:
  1. Gotujemy ziemniaki w mundurkach.
  2. Gotujemy makaron w posolonej wodzie
  3. Ziemniaki po przestudzeniu obieramy i kroimy w kostkę
  4. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, wrzucamy na rozgrzany smalec na dużą patelnię, szklimy ją.
  5. Do cebuli dorzucamy ziemniaki, dodajemy paprykę i jarzynkę, mieszamy.
  6. Dodajemy makaron, mieszamy wszystkie składniki i mocno podgrzewamy.
  7. Podajemy z kiszonymi ogórkami.

Austria





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz