środa, 17 kwietnia 2013

Zupa pieczarkowa szybka

Zupa pieczarkowa robiona tym sposobem jest szybka i bardzo smaczna, więc jeżeli nie macie zbyt dużo czasu na gotowanie a jednak chcecie, aby zupka pojawiła się na stole ta zupa pieczarkowa jest bardzo dobrym rozwiązaniem.



Czas: 30 min
Ilość porcji: 4 talerze

Składniki
  • 1 litr bulionu drobiowego lub grzybowego
  • 1/2 kg pieczarek
  • śmietanka 30%
  • 2 łyżki kaszy mannej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

1. Rosół wlewamy do garnka.
2. Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na kawałeczku masła i wrzucamy do rosołu
3. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle, dodajemy do garnka.


4. Gotujemy 15 min, dorzucamy kaszę manną i gotujemy jeszcze 10 min (ja w tym momencie dodałam jeszcze makaron świderki, bo stwierdziłam, że zupka musi mieć w sobie coś jeszcze oprócz pieczarek).
5. Doprawiamy do smaku.

Smacznego :-)

4 komentarze:

  1. sam widok zacheca do jedzenia

    OdpowiedzUsuń
  2. KASZAN TAKA WODA Z ROSOLEM WIDAC ZE ZEPSUTA ZUPA

    OdpowiedzUsuń
  3. A co ze smietanka kiedy dodajesz

    OdpowiedzUsuń
  4. jhfttttttttttttttt

    OdpowiedzUsuń