Zupa pieczarkowa robiona tym sposobem jest szybka i bardzo smaczna, więc jeżeli nie macie zbyt dużo czasu na gotowanie a jednak chcecie, aby zupka pojawiła się na stole ta zupa pieczarkowa jest bardzo dobrym rozwiązaniem.
Czas: 30 min
Ilość porcji: 4 talerze
Składniki
- 1 litr bulionu drobiowego lub grzybowego
- 1/2 kg pieczarek
- śmietanka 30%
- 2 łyżki kaszy mannej
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
1. Rosół wlewamy do garnka.
2. Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na kawałeczku masła i wrzucamy do rosołu
3. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle, dodajemy do garnka.
4. Gotujemy 15 min, dorzucamy kaszę manną i gotujemy jeszcze 10 min (ja w tym momencie dodałam jeszcze makaron świderki, bo stwierdziłam, że zupka musi mieć w sobie coś jeszcze oprócz pieczarek).
5. Doprawiamy do smaku.
Smacznego :-)
sam widok zacheca do jedzenia
OdpowiedzUsuńKASZAN TAKA WODA Z ROSOLEM WIDAC ZE ZEPSUTA ZUPA
OdpowiedzUsuńA co ze smietanka kiedy dodajesz
OdpowiedzUsuńjhfttttttttttttttt
OdpowiedzUsuń