Czas: 15 min
Ilość: ok 15 szt
Składniki:
- 1/2 kg krówek
- 1/2 kostki masła
- 2 łyżki kakao
- 15g ryżu preparowanego
1. Krówki rozpuszczamy na małym ogniu.
2. Dodajemy masło i kakao, mieszamy.
3. Dokładamy ryż do ciepłych krówek, mieszamy i formujemy kulki.
Smacznego :-)
Trzeba spróbować ;**
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie szyszki Słodka przekąska, a o wiele zdrowsza niż słodycze ze sklepu
OdpowiedzUsuńWygląda genialnie!:)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować
OdpowiedzUsuńkrówki wyszły meega gęste, aż się dziwię, że garnka nie spaliłam, a całość jest wybitnie słodka. Jestem ciekawa, czy krówki mają wpływ na ostateczny wygląd i smak całości, no i jakie są lepsze - te kruche czy może ciągnące krówki? Na pewno będę jeszcze testować, pamiętam ten smak z czasów podstawówki i szkolnego sklepiku :)
OdpowiedzUsuń