Ilość porcji: 2 słoiczki
Składniki:
- 2 słoiki chrzanu (po 80g)
- 5 jajek
- 2 łyżki śmietany 18%
- 5 łyżeczek cukru
- sól
- pieprz
1. Jajk gotujemy na twardo.
2. Do miski przekładamy chrzan, 5 łyżeczek cukru, śmietanę i same żółtka.
3. Wszystkie składniki dokładnie ucieramy.
4. Zasada jest taka, że im więcej dodamy żółtek, tym chrzan będzie mniej ostry i na jedno żółtko dajemy jedną łyżeczkę cukru.
Smacznego :-)
Zrobiłem :) Pychota :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się w 100% w końcu wg przepisu Babci Zosi, więc musi być dobry :-)
OdpowiedzUsuńJa też zrobiłam ..moje pierwsze podejście w życiu. Pyszny! :)
OdpowiedzUsuń