niedziela, 24 lutego 2013

Muchomory- Jajka z pomidorowymi kapelusikami

Muchomory zrobione z jajek ugotowanych na twardo i pomidorków to świetna propozycja dla niejadków, dzieci z pewnością chętnie je zjedzą a dorośli nacieszą oczy i myślę, że też im zasmakują :-)


Czas:15 min
Ilość porcji: 4

Składniki
  • 4 jajka
  • 2 pomidory
  • szczypiorek
  • majonez
  • sól


1. Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą, obieramy i ucinamy od góry i od dołu.
2. Pomidorki parzymy, obieramy ze skórki i tniemy tak, aby z jednego pomidora wyszły nam 2 kapelusze.
3. Szczypiorek myjemy i kroimy na kawałeczki, wrzucamy na talerz, będzie trawką.
4. Na każdym kapeluszu robimy kropki z majonezu (ja robiłam pałeczkami do sushi).


Smacznego :-)

4 komentarze:

  1. Świetne, łatwe do zrobienia.:)
    Polecam.!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pomysł bardzo fajny, ale nie mogę się powstrzymać od komentarza na temat talerza: rewelacyjny! Znacznie podnosi walory zdjęcia. No i opakowanie jajek mi się bardzo podoba. Gdzie takie super jaja sprzedają?

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo dziękuję za miłe słowa :-) A opakowanie z jajek mnie powaliło "Szczęśliwe kury"- muszą znosić dobre jaja- nie ma innej możliwości. Kupiłam je na placu w jednej z budek na Rynku Dębnickiem w Krakowie :-)

    OdpowiedzUsuń