środa, 9 października 2013

Koreczki

Koreczki są świetną przekąską każdej imprezy, a jeżeli dodatkowo podamy je w tak oryginalny i ciekawy sposób, to gwarantuję Wam, że jako pierwsze znikną ze stołu. Koreczki możemy podać w wersji mięsnej lub bezmięsnej, a z czego je zrobimy, to już zależy tylko od naszych preferencji smakowych.


Czas: 20 min

Składniki:
  • 1 opakowanie zielonych oliwek
  • 1 opakowanie długich kabanosów
  • słoik ogórków konserwowych
  • 500g sera w kawałku
  • kilkanaście sztuk pomidorków koktajlowych
  • melon
  • wykałaczki
Przygotowanie:
  1. Kabanos i ogórki kroimy na kawałeczki
  2. Ser kroimy w kostkę
  3. Pomidorki kroimy na pół
  4. Nadziewamy na wykałaczki i wbijamy koreczki w melon

4 komentarze: