Robi się je ekspresowo, wystarczy kilka minut.
Czas: 10 min
Ilość porcji: 4
Składniki
- 100g rukoli
- 2 ząbki czosnku
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki parmezanu
- 4 łyżki orzechów nerkowca
- 4 łyżki migdałów
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- migdały w płatkach do dekoracji
- ostra papryczka opcjonalnie
- makaron
1. Makaron gotujemy al. dente w tym czasie...
2. Wszystkie składniki wrzucamy do pojemnika i miksujemy na gładką masę.
3. Makaron odcedzamy i nie przelewamy go zimną wodą, aby pesto lepiej się do niego przykleiło.
4. Do miski wrzucamy makaron i pesto, mieszamy dokładnie, posypujemy migdałami, amatorzy ostrych smaków dodatkowo mogą pokroić w plasterki ostrą papryczkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz