czwartek, 29 sierpnia 2013

Pierś z kurczaka na fasolce szparagowej

Pierś z kurczaka na Fasolce Szparagowej to bardzo szybki sposób na smaczny obiad, pod warunkiem, że lubicie orzechy i macie ochotę na kurczaka w innym wydaniu, niż zwykle go zajadacie...



Czas: 20 min
Ilość porcji: 4

Składniki
  • 40 dag Fasolki szparagowej lub jedno opakowanie mrożonej
  • 2 piersi kurczaka
  • garść orzechów włoskich
  • 1 łyżka oliwy
  • pieprz cytrynowy
  • czosnek granulowany
  • 1 serek topiony śmietankowy
  • sól
Przygotowanie:
  1. Fasolkę gotujemy w posolonej wodzie
  2. Filety myjemy i kroimy w kostkę, solimy, doprawiamy czosnkiem i pieprzem, podsmażamy.
  3. Do kurczaka dodajmy pokruszone orzechy i serek topiony pokruszony na kawałki i chwilkę podgrzewamy do rozpuszczenia się serka.
  4. Fasolkę układamy na talerzu, na niej kurczaka. Podajemy z ziemniakami i np sałatą lodową.
                                                                       Smacznego :-)





 

1 komentarz: