czwartek, 13 lutego 2014

Kruche ciasteczka z dżemem

Kruche ciasteczka z dżemem są pyszne i chrupiące, część zrobiłam z dżemem malinowym a część z powidłami śliwkowymi. Znikają bardzo szybko :-)


Składniki:
  • 150g masła
  • 300g mąki pszennej
  • 100g cukru pudru
  • 3 żółtka
  • dżem lub powidła
Przygotowanie:
  1. Mąkę, masło, cukier puder i żółtka zagniatamy i wałkujemy na grubość ok 4 mm
  2. Wycinamy serduszka lub dowolne inne kształty foremkami.
  3. W połowie serduszek wycinamy drugie mniejsze (te będą na górze)
  4. Pieczemy w 180 st. przez 10-15 min
  5. Studzimy i przekładamy dżemem lub powidłami.
 
Smacznego :-)

1 komentarz:

  1. Wygląda wyśmienicie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i gratuluję

    OdpowiedzUsuń