niedziela, 15 września 2013

Koreczki w Tykwie

Tykwa jest to dynia wykorzystywana do celów dekoracyjnych, jej wysuszone i wydrążone owoce służą w wielu rejonach świata jako perkusyjne instrumenty muzyczne, często służą jako pojemnik do picia.
Jak zobaczyłam tykwę na jednym ze stoisk z warzywami musiałam ją kupić- a potem w domu zastanawiałam się do czego mogę ją wykorzystać i wymyśliłam- świetna podstawa do koreczków na imprezę...:-)


Czas: 15 min

Składniki:
  • Ser pleśniowy typu Brie
  • Duża kiść małych winogron bezpestkowych
  • Wykałaczki
  • Tykwa
Przygotowanie:
  1. Ser kroimy w kostkę
  2. Winogrona myjemy
  3. Nabijamy na wykałaczkę i wbijamy w tykwę

1 komentarz:

  1. Nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego jak Tykwa :-) za to jak smacznie wygląda:-)

    OdpowiedzUsuń