sobota, 16 lutego 2013

Zielone Pesto z Rukoli

Zielone Pesto z Rukoli zrobione samodzielnie w domu jest o niebo lepsze niż to kupione w sklepie, wiem bo mam porównanie, kiedyś kupowałam pesto, ale odkąd raz je zrobiłam pod moim dachem gości tylko domowej roboty. Jest zdecydowanie inne, ma bardziej wyrazisty smak, już nie wspomnę o kolorze, to domowe jest mocno zielooooone a jak pięknie pachnie :-)
Robi się je ekspresowo, wystarczy kilka minut.


   
Czas: 5 min
Ilość porcji: 4

Składniki
  • 100g rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki parmezanu
  • 4 łyzki orzechów nerkowca
  • 4 łyzki migdałów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • migdały w płatkach do dekoracji



1. Wszystkie składniki wrzucamy do pojemnika i miksujemy na gładką masę.



2. Gotowe pest podajemy z makaronem ugotowanym al dente i posypujemy migdałami.

Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz