wtorek, 26 lutego 2013

Sałata z pomidorkami koktajlowymi

Sałata z pomidorkami koktajlowymi jest bardzo szybka do wykonania i świetnie pasuje praktycznie do każdego mięsa, potrzebujemy do niej bardzo mało składników, jest smaczna i zdrowa. Świetnie pasuje do schabu zapiekanego pod beszamelem z pieczarkami.


Czas: 5 min
Ilość porcji: 4

Składniki
  • sałata lodowa
  • 8 pomidorków koktajlowych czerwonych
  • 8 pomidorków koktajlowych żółtych
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • bazylia listki



1. Sałatę myjemy, suszymy i rękami rwiemy na mniejsze kawałeczki.
2. Musztardę mieszamy z oliwą z oliwek, doprawiamy, dodajemy do sałaty, mieszamy.
3. Pomidorki myjemy, czerwona kroimy na pół, żółte zostawiamy całe, wrzucamy do sałaty.
4. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, dorzucamy bazylię.

Smacznego :-)
.

3 komentarze:

  1. Palce lizać.!
    W dodatku proste do zrobienia.:)

    OdpowiedzUsuń
  2. miłe nie tylko dla oczu, ale i dla podniebienia :) Cudo!

    OdpowiedzUsuń