Możecie podać je na kolację lub jako dodatek do obiadu...
Czas: 40 min
Ilość porcji: 2-3
Składniki
- 12 sporych pieczarek
- 200g boczku (ja użyłam parzonego w plastrach)
- ser pleśniowy
- ser żółty
- szczypiorek
- sól
- pieprz
1. Pieczarki obieramy i odcinamy nóżki
2. Boczek drobno kroimy i podsmażamy na patelni, dorzucamy pocięte nóżki pieczarek i jeszcze chwilkę smażymy.
3. Doprawiam solą i pieprzem.
4. Gotowy farsz nakładamy do kapeluszy pieczarek.
7. Po wyjęciu posypujemy posiekanym szczypiorkiem (nie zdążyłam, bo jak z nim przyszłam to pieczarek juz nie było, zostały "wciągnięte":-)
Smacznego :-)
robiłam! pyszne! polecam ! ;)
OdpowiedzUsuńto i ja sproubuje-bo wygladaja super!
OdpowiedzUsuńTeż się skuszę - efektownie wyglądają!
OdpowiedzUsuńdzisiaj zrobię :) uwielbiam takie połączenia smaków
OdpowiedzUsuń