Kruche ciasto ze śliwkami jest świetnym pomysłem na popołudniowy deser lub spotkanie z przyjaciółmi. Jest naprawdę bardzo smaczne, śliwek należy ułożyć jak najwięcej, ja nie miałam ich zbyt dużo, ponieważ znikały zanim zdążyłam je ułożyć na cieście...mój syn nie mógł się oprzeć :-)
niedziela, 13 października 2013
środa, 9 października 2013
Koreczki
Koreczki są świetną przekąską każdej imprezy, a jeżeli dodatkowo podamy je w tak oryginalny i ciekawy sposób, to gwarantuję Wam, że jako pierwsze znikną ze stołu. Koreczki możemy podać w wersji mięsnej lub bezmięsnej, a z czego je zrobimy, to już zależy tylko od naszych preferencji smakowych.
poniedziałek, 7 października 2013
Schab z kością pieczony z ziołami i musztardą
Schab pieczony z kością ma zupełnie inny smak niż ten bez kości, nie jest suchy, wręcz przeciwnie jest wilgotny, soczysty i sam rozpada się w ustach, smakuje nieporównywalnie lepiej. Dawniej piekłam schab bez kości, do momentu, aż nie spróbowałam z kością i wszyscy domownicy poczuli różnicę w smaku. Schab podajemy z sosem, ziemniakami, ryżem lub kaszą i różnego rodzaju sałatkami, ogórkami lub buraczkami.
wtorek, 1 października 2013
Sałatka z Tortellini
Tortellini – tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem mięsnym, grzybowym bądź serowym, zazwyczaj podaję z sosem pomidorowym. Postanowiłam trochę poeksperymentować i zrobiłam sałatkę z małymi pierożkami i efekt okazał się zadziwiająco smaczny :-) Smak jest bardzo oryginalny i słodkawy...warto spróbować, może i Wam zasmakuje :-)
Subskrybuj:
Posty (Atom)