Czas: 20 min
Ilość porcji: 4
Składniki
- Włoszczyzna paski mrożone (ja użyłam Hortex)
- 5 ziemniaków
- 2/3 szklanki kaszy jęczmiennej średniej
- 2,5 litra bulionu warzywnego lub rosołu
- natka pietruszki
- vegeta
- sól
1. Włoszczyznę wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem.
2. Ziemniaki kroimy w dość grubą kostkę i razem z kaszą dodajemy do garnka.
3. Gotujemy 15 min, mieszając od czasu do czasu, aby sie nie przypaliła kasza.
4. Dodajemy pietruszkę i przyprawy.
Smacznego :-)
Wygląda świetnie, uwielbiam zupki.
OdpowiedzUsuńZapraszam też do mnie: www.kulinarnyblog.pl
Pyszne !
OdpowiedzUsuńUwielbiam kaszę i ziemniaki w zupie ,pycha :)
OdpowiedzUsuńMhmmm!!
OdpowiedzUsuńdawno nie jadlem- a dzis zrobilas mi na niego "smaka". Lece gotowac;-)
OdpowiedzUsuń