Papryka oprócz tego, że pięknie wygląda i smakuje ma również sporo błonnika, witaminy C i B oraz białka, więc bierzmy się do dzieła....
Możemy podać ją na kolację, ja wybrałam opcję jako drugie danie...domownicy stwierdzili, że przydałby sie do niej sosik...chyba mieli rację...
Czas: 1h
Ilość porcji: 4
Składniki
- 4 papryki (dowolny kolor)
- 500g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 woreczki ryżu
- sól
- pieprz
1. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni.
4. Odcinamy górę od papryki, wyjmujemy gniazdo nasienne, wycinamy białe błonki.
6. Zapiekamy w piekarniku ok 50 min w temp 180C
Smacznego :-)
Trzeba by spróbować na pewno pyszne ;)
OdpowiedzUsuńJeżeli brakuje sosu to możę sprawdzi się mój przepis - ja papryki duszę w garnku zalane zmiksowanymi pomidorami z puszki (doprawionymi wg smaku). Farsz robię z samego mięsa -bez ryżu, który podaję jako dodatek ugotowany na sypko Polecam!
OdpowiedzUsuńpyszna sprawa az jestem glodny
OdpowiedzUsuńI jeszcze trochę z góry oprószyć tartym serem.
OdpowiedzUsuńRobiłam! Pychota :)
OdpowiedzUsuńsuperancki :))) dzisiaj zrobiłam, i jest mega
OdpowiedzUsuńaż ślinka leci
OdpowiedzUsuńJa do farszu daje zawsze 2 lyzeczki przecieru pomidorowego wtedy farsz nie jest Taki suchy. pychaaa
OdpowiedzUsuńCenna uwaga, następnym razem zrobię tak samo :-)
Usuńsuper! pycha !
OdpowiedzUsuńRobię podobne :) Majeranek i tymianek doskonale podkreślają smak farszu. Tak jak ktoś już pisał - też dodaję przecier albo koncentrat pomidorowy :)
OdpowiedzUsuńa ja dzis pozbieram wszystkie sugestie a od siebie dodam do farszu podsmazone pieczarki, ryz podam osobno i zrobie pomidorowy sos
OdpowiedzUsuńBardzo dobry pomysł :-)
UsuńPOLECAMY MISTRZOWIE KUCHNI KNOR DARIA I DAWID :)
OdpowiedzUsuń