Czas: 40 min
Ilość porcji : ok 10 szt
Składniki:
- 500g piersi kurczaka
- 10-12 średnich pieczarek
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- patyczki do szaszłyków
- pęczek mięty
- jogurt naturalny
- limonka lub cytryna
- sól
- pieprz
1. Piersi myjemy, oczyszczamy z błon, kroimy w grubą kostkę.
2. Paprykę myjemy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy na kawałki.
3. Cebulę obieramy i kroimy na 4 części.
4. Pieczarki myjemy i kroimy na 4 części.
5. Wszystkie składniki nabijamy na przemian na patyczki.
6. Szaszłyki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 20-30min.
Robimy sos
Do połowy jogurtu (ok. 130 ml) wrzucamy listki mięty i dodajemy kilka kropli limonki, doprawiamy i miksujemy blenderem.
Smacznego :-)
Super smaczny obiad :) I az sie wiosny zachciewa i grilla na swiezym powietrzu :)
OdpowiedzUsuńwiosennie i kolorowo! :) aż sie głodna zrobiłam :P
OdpowiedzUsuńmhmm!!!
OdpowiedzUsuńtaką kanapeczkę to aż szkoda zjeść :)
OdpowiedzUsuńnarobiłaś apetytu na noc :D hihi
OdpowiedzUsuń