Czas:15 min
Ilość porcji: 4
Składniki
- 4 jajka
- 2 pomidory
- szczypiorek
- majonez
- sól
1. Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą, obieramy i ucinamy od góry i od dołu.
2. Pomidorki parzymy, obieramy ze skórki i tniemy tak, aby z jednego pomidora wyszły nam 2 kapelusze.
3. Szczypiorek myjemy i kroimy na kawałeczki, wrzucamy na talerz, będzie trawką.
4. Na każdym kapeluszu robimy kropki z majonezu (ja robiłam pałeczkami do sushi).
Smacznego :-)
Świetne, łatwe do zrobienia.:)
OdpowiedzUsuńPolecam.!
Wyglądają przecudownie! :)
OdpowiedzUsuńPomysł bardzo fajny, ale nie mogę się powstrzymać od komentarza na temat talerza: rewelacyjny! Znacznie podnosi walory zdjęcia. No i opakowanie jajek mi się bardzo podoba. Gdzie takie super jaja sprzedają?
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za miłe słowa :-) A opakowanie z jajek mnie powaliło "Szczęśliwe kury"- muszą znosić dobre jaja- nie ma innej możliwości. Kupiłam je na placu w jednej z budek na Rynku Dębnickiem w Krakowie :-)
OdpowiedzUsuń