Czas: 1,5h
Ilość porcji: 8
Składniki
- średnia główka kapusty
- 2 papryki czerwone
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka rozmarynu
- pomidory w puszce
- 1 łyżeczka papryki (słodka lub ostra wedle uznania)
- pieprz
- sól
- bazylia do dekoracji
1. Kapustę kroimy na pół a następnie w paski.
2. Cebulę podobnie, kroimy w półpiórka.
3. Paprykę czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.
5. Wlewamy tyle wody, aby zakryła warzywa i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
6. Dodajemy rozmaryn, paprykę w proszku i pomidory w puszce, gotujemy jeszcze przez 15 min.
7. Podajemy z listkami bazylii.
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz