Czas: 30 min
Ilość: 6
Składniki
- 2 laski kiełbasy Podwawelskiej
- 3 papryki w różnych kolorach
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 4 pomidory
- puszka pomidorów w puszce
- 1 cukinia
- 1,5 litra bulionu
- Kamis pomidory suszone z bazylią (opcja)
- sól
- pieprz
- łyżeczka papryki słodkiej
- łyżeczka papryki ostrej
2. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy i dodajemy do kiełbaski.
3. Papryki kroimy w kosteczkę, podsmażamy i dodajemy do garnka.
4. Cukinię kroimy na ćwiarteczki, podsmażamy i wrzucamy do garnka.
5. Zalewamy wszystko bulionem, dodajemy pomidory z puszki, przyprawy, paprykę w proszku i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Smacznego :-)
Puszka pomidorów w puszce.. dobre :)
OdpowiedzUsuńNo masz rację Piotrusiu...dobre!!!:-)
Usuń