Ilość porcji: 4
Składniki:
- 5-7 ogórków kiszonych
- 1 cebula
- 1 duża marchew
- 1l bulionu drobiowego
- 1 łyżka masła
- oregano
- pieprz
- 1 łyżka suszonych pomidorów
- szczypta słodkiej papryki w proszku
- szczypta ostrej papryki w proszku
- Ogórki trę na tarce o dużych oczkach.
- Siekam drobno cebulę
- Marchewkę obieram i kroję w kosteczkę.
- Warzywa wrzucam do garnka i zalewam bulionem, dodaję masło, przyprawy i suszone pomidory (drobno pokrojone)
- Gotuję 30 min.
- Zupkę można również zabielić śmietaną lub jogurtem naturalnym (łyżkę śmietany daję do szklanki i dodaję trochę gotującej się zupy, następnie wlewam zawartość szklanki do zupy i gotowe :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz