Czas: 15 min
Ilość porcji: 2
- 2 jajka
- 100 g boczku wędzonego
- 160 g makaronu spaghetti
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 30 g parmezanu
- pieprz
- sól
2. Boczek kroimy w kostkę, odkrawamy twardą skórę i wrzucamy na patelnię, smarzymy kilka minut.
3. Makaron gotujemy, odcedzamy i przekładamy z powrotem do garnka i przykryć.
6. Patelnię odstawiamy z ognia i dodajemy połowę sera oraz doprawiamy pieprzem.
7. Na patelnię dodajemy gorący makaron, dolewamy jajka i dokładnie mieszamy aż cały pokryje się masą jajeczną. Jajka mają utworzyć kremowy sos. Posypujemy pietruszką.
smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz