Czas: 1h
Ilość porcji: 10szt
Składniki
Na naleśniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju
- 500 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- sól i pieprz
- 100 g śmietany 18%
- 1 jajko
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
1. Przygotowujemy naleśniki: wszystkie składniki mieszamy w misce i smażymy naleśniki.
2. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju, dodajemy mięso i smażymy kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietanę i jajko, mieszamy.
3. Farsz nakłądamy na naleśniki i rolujemy.
4. Na jeden talerz wybijamy jajko i mieszamy
5. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą.
6. Obtaczamy naleśniki najpierw w jajku, następnie w bułce
7. Smażymy na gorącym oleju ze wszystkich stron (najpierw łączeniem układamy na patelni, aby się brzegi połączyły)
8. Najlepiej smakują z barszczykiem.
Smacznego :-)
z barszczem-połączenie idealne;-)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie, aż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuńa ta chrupiąca skórka - słyszę jak trzeszczy pod widelcem, mmmhmmm...
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńGenialnie smakują i wyglądają. :D
OdpowiedzUsuńmmmmmmmmmmniam
OdpowiedzUsuń