Czas: 2h
Ilość porcji: 6
Składniki:
- 1/2 kilograma mięsa wołowego
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
- 3 liście laurowe
- 2 łyżki smalcu
- 2 puszki pomidorów
- ziemniaki
- ostra papryczka (opcjonalnie)
1. Mięso płukamy, osuszamy i kroimy w kostkę.
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni na smalcu, dorzucamy mięso na patelnię.
3. Jak mięso zmieni kolor ze wszystkich stron, dodajemy czosnek i paprykę w proszku, podsmażamy 3 minutki.
4. Przekładamy zawartość patelni do garnka i zalewamy pomidorami z puszce. dolewamy 1,5 litra wody.
5. Paprykę kroimy w kostkę i razem z liściami laurowymi dodajemy do garnka.
6. Gotujemy na małym ogniu, czas gotowania może być różny w zależności od tego na jakie mięso trafimy. U mnie były to 2h.
7. Gotujemy ziemniaki i kroimy w kostkę, dodajemy do ugotowanego gulaszu.
Rozgrzeeeeewa :-)
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz