Czas: 30 min
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 3 pomarańcze
- 2 piersi kurczaka
- 4 łyżki śmietany
- łyżeczka masła
- szczypta tymianku
- pieprz
- sól
1. Myję, osuszam i kroję w kostkę kurczaka, posolić i popieprzyć.
2. Wyciskam sok z jednego pomarańcza i wlewam do kurczaka. Wkładam garnek do lodówki na całą noc.
4. Na patelni roztapiam masło, wrzucam odciśnięte z soku piersi z kurczaka i podsmażam.
5. Na patelnię wrzucam pokrojone pomarańcze razem z sokiem (zostawiam kilka cząstek do dekoracji), dodaję tymianek i duszę na małym ogniu pod przykryciem 15 min.
6. Dodaję śmietanę i trzymam jeszcze na ogniu około 10 minut.
Smacznego :-)
chciałabym zrobic jutro ten przepis, moze mi Pani powiedziec jakiej smietany Pani uzyla? :)
OdpowiedzUsuńUżyłam 18% :-)
Usuń