Czas: 20 min
Ilość porcji: 4
Składniki
- 300g mrożonego groszku zielonego
- 500 ml bulionu drobiowego
- 4 łyżki śmietanki 30 %
- 1 kulka sera mozzarella
- 2 łyżki sera mascarpone
- sól
- pieprz
- grzanki lub groszek ptysiowy
- kilka listków bazylii
1. Groszek wrzucamy do garnka, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy 10-15 min.
2. Do ugotowanego groszku dodajemy mozzarellę pokrojoną na kawałeczki, śmietankę i mascarpone.
3. Miksujemy blenderem wszystkie składniki.
4. Doprawiamy, przelewamy na talerze, dodajemy grzanki i listki bazylii.
Smacznego :-)
z grzankami rewelacja! w dodatku szybkie przyrządzanie :)
OdpowiedzUsuńMozzarela mniam :D
OdpowiedzUsuńZrobię taką zupkę :)
Zupka ekspresowa a smak naprawdę dobry :-)
OdpowiedzUsuń